Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Bezdomovec měl na Klause připravené vajíčko, zasáhla ale ochranka

Bezdomovec měl na Klause připravené vajíčko, zasáhla ale ochranka
zdroj: Mediafax

Jen hrstka lidí stála před katedrálou Božského Spasitele v Ostravě, kde už netrpělivě čekal biskup František Václav Lobkowicz s kyticí pro manželku prezidenta. V katedrále byl už nachystaný pěvecký sbor. Kolem kostela postávali policisté a prezidentská ochranka. Prezident Václav Klaus se však zdržel v Integrovaném bezpečnostním centru Moravskoslezského kraje, a tak všichni netrpělivě čekali.

Před otevřenou katedrálou se objevil bezdomovec s vozíkem, ke kterému přistoupil bělovlasý muž a hlasitě jej přesvědčoval, aby s ním šel za prezidentem. „My nejsme žádná lůza, musíme mu to říct,“ křičel muž. Chvilku se slovně přetahovali, až k nim přistoupili policisté, což bezdomovce vyděsilo, a tak rychle odešel.

To vyvolalo zájem dokumentaristů České televize, kteří se zeptali policistů, proč jej nenechají mluvit. Muž ovšem přiznal, že má v kapse vajíčko. „A když se házelo na Paroubka, tak jste se klidně dívali, že?“ halasil muž.  Policisté to okamžitě nahlásili prezidentské ochrance, která muže odvedla.