Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Bém má nového poradce. Přeběhlíka od ODS k VV

Bém má nového poradce. Přeběhlíka od ODS k VV
zdroj: tisková zpráva

Na pražský magistrát míří bývalý hejtman Libereckého kraje Petr Skokan, který nyní kandiduje za stranu Věci veřejné. Primátor Pavel Bém by chtěl, aby mu dělal poradce ohledně stavby čističky v Tróji.

Petr Skokan, který přešel z ODS do strany Věci veřejné, by měl v Praze Bémovi radit v souvislosti s výstavbou čističky v Tróji.

Skokan ale není jediným Bémovým poradcem. S médii mu pomáhá bývalý šéf Českého rozhlasu Václav Kasík. Jako ředitel rozhlasu musel předčasně skončit v červenci, od listopadu už radí Bémovi.

Bém se je rozhodl zaměstnat na základě jejich odbornosti a minulosti. "Pan Kasík je muž, který řídil, tuším skoro osm let, Český rozhlas. To je zkušenost jak hrom. O takového mám skutečně zájem. A pan Skokan? Úspěšný hejtman Libereckého kraje a odborník na oblast vodohospodářské infrastruktury. O něm také nemůže být pochyb. Trochu mě vadí jeho současná politická angažovanost, nicméně odbornost je vždy na prvním místě," komentoval své dva poradce v MF Dnes primátor Bém.

První krok, který chce Skokan jako poradce udělat, je zajistit financování čistírny. Podle něj Praha potřebuje získat peníze z evropských fondů.

"Musíme se nejdříve dohodnout se Státním fondem životního prostředí na tom, co je k žádosti ještě třeba dodat. Hlavně se nesmí začít stavět dřív, než bude zajištěno financování, pak by Praha peníze nemusela získat nikdy," vysvětlil Skokan.

K politické straně Věci veřejné se Skokan rozhodl přejít po sedmnáctiletém členství v ODS. "Ano, Petr Skokan je lídrem naší kandidátky v Libereckém kraji," potvrdila ParlametnimListum.cz Anna Švejdová z liberecké kanceláře strany Věci Veřejné.

                                                                                                                           www.parlamentnilisty.cz