Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Zamilované Rudolfinum

Zamilované Rudolfinum
zdroj: tisková zpráva

Filmová filharmonie rozezní celé Rudolfinum romantickými melodiemi z filmů napříč žánry přímo na den sv. Valentýna, tedy 14. 2. 2020. K oslavě tohoto magického zamilovaného dne si připravila skutečně pestrý program: vezměte na koncert svou drahou polovičku nebo blízkého člověka a zažijte hudbu z Titanicu, Star Wars nebo Superman v neobvyklém spojení.

Orchestr Filmová filharmonie pokračuje ve své již 6. sezóně skutečně nabitým programem. Po koncertě SCI-FI žánru, který uvedla v listopadu 2019, přichází s něčím úplně novým a jedinečným, a to s programem k oslavě svátku zamilovaných: VALENTÝN. Ve společnosti FILMharmonie a v prostorách pražského Rudolfina mohou posluchači oslavit tento svátek bok po boku své lásky za doprovodu symfonické filmové hudby. Na své si přijdou nejen milovníci svátku zamilovaných, ale samozřejmě všichni příznivci filmových soundtracků. Zazní výběr těch nejlepších romantických znělek skladatelů filmové hudby jako jsou John Williams, James Horner nebo Michael Giacchino. Na tento výjimečný večer si pro Vás FILMharmonie připravila také bohatý doprovodný program. Na každého posluchače čeká přivítání formou welcome drinku partnera Bohemia Sekt, čokoládová pralinka partnera Lindt a na každou ženu květina od dodavatele kytic Kytky od Pepy. Koncert tak kromě vynikajícího hudebního zážitku bude i výjimečnou společenskou událostí.

zdroj: Archiv

Taktovky se opět ujme mladý talentovaný dirigent Josef Kurfiřt, který dirigoval již listopadový koncert SCI-FI. Spolu s hudebníky Filmharmonie hudebně nastuduje program sestavený přímo na míru posluchačům. Dramaturgie koncertu se opět ujal ředitel orchestru Matěj Lehár. „Nejsem sice člověkem, který by vyhledával romantické filmy, ale sestavil jsem program koncertu hudebně jako vždy tak, aby si koncert užili všichni, tedy i posluchači neznalí některých titulů. O slovo se přihlásí symfonická hudba Jamese Hornera z filmu Titanic nebo Legenda o vášni, téma z filmu Vzpomínky na Afriku od Johna Berryho nebo krásná suita Michaela Giacchina k oscarovému filmu Vzhůru do oblak. Své zastoupení bude mít i John Williams, od kterého zazní hned několik slavných romantických písní - například z filmů Superman a Star Wars.“ V programu nesmí chybět samozřejmě symfonické melodie z filmu Láska nebeská, které skvěle přiblíží valentýnskou atmosféru.

Symfonický orchestr FILMharmonie je mladý energický orchestr složený ze zhruba 90 členů, ať už profesionálních hudebníků, absolventů nebo studentů vysokých hudebních škol. Soustředí se převážně na koncertní provedení hudby stříbrného plátna, ale i herního světa. Snaží se o to, aby si posluchač odnesl vždy co nejkvalitnější a největší zážitek, k tomu pomáhá velké obsazení orchestru a pestrý program - celkový zážitek je tak velkolepý.

Vstupenky na koncerty Filmové filharmonie najdete na webových stránkách orchestru www.filmharmonie.cz/vstupenky.

Zdroje:
Inzerce