Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Začal květen. Jaký bude v následujícím týdnu?

Začal květen. Jaký bude v následujícím týdnu?
Jarní počasí | zdroj: ThinkStock

Začal květen. Jaro je v plném proudu. Překvapí nás květnové počasí srážkami nebo se můžeme v prvním týdnu nového měsíce těšit na slunné dny? To se dozvíte v následujících řádcích.

Čtvrteční noc bude oblačná s občasnými přeháňkami, ojediněle bouřky. Ráno místy mlhy. Přes den oblačno až zataženo. Od jihu bude na většině území déšť. Východ ovládnou bouřky, na ostatních místech jen ojediněle. Noční teploty se budou pohybovat mezi 7 a 11 stupni. Denní se vyhoupnou až na 20 stupňů, na jihovýchodě kolem 22 stupňů. Meteorologové upozorňují, že zejména na Moravě se vyskytnou silné bouřky s přívalovými dešti, kroupami a nárazy větru.

Pátek bude převážně zatažený, na většině území převládne déšť. Během dne od jihu ustanou srážky a později se začne protrhávat oblačnost. Noční teploty 13 až 9 stupňů, nejvyšší denní pak očekáváme 17 stupňů. Na severu a severovýchodě se v noci na pátek vyskytnou vydatné srážky. 

Sobota bude převážně oblačná, s občasnými přeháňkami s odpoledními ojedinělými bouřkami. Večer ustanou srážky a bude polojasno. Ráno čekáme mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 stupňů. Nejvyšší denní pak 17 až 21 stupňů.

Nedělní den bude polojasný až oblačný, s odpoledními přeháňkami. Ráno se objeví mlhy. Noční teploty 9 až 5 stupňů. Přes den se rtuť teploměru vyšplhá na 21 stupňů.

V dalších dnech nás čeká převážně oblačno a místy přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi 10 a 5 stupni. Přes den očekáváme 18 až 23 stupňů, druhá polovina období bude chladnější. Teploty v rozmezí 14 až 19 stupňů.

Zdroje:
chmi.cz