Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Novinář Klíma: Gotte, Bohdalová, dejte peníze chudým důchodcům

Novinář Klíma: Gotte, Bohdalová, dejte peníze chudým důchodcům
zdroj: Mediafax

Absolutní vítěz ankety TýTý, publicista Josef Klíma, vyzývá slavné: Dejte svůj důchod seniorům, kteří trpí. Výzvu, kterou hodlá naplnit i sám Klíma, již vyslyšel např. Karel Gott. Podotkl zároveň, že je to smutný obraz české společnosti. Informuje o tom server iDnes.cz

"Rozhodl jsem se podpořit komunitu, na kterou všichni kašlou. Dělá se spousta věcí pro bezdomovce i pro invalidy, ale pro normální důchodce, z nichž někteří opravdu žijí za tři tisíce měsíčně, nikdo nic nedělá. Chci to změnit," přiznal Klíma.

Publicista má ve svých dvaašedesáti letech nárok na starobní důchod, avšak vzhledem k tomu, že stále aktivně pracuje a má tudíž jiné příjmy, rozhodl se svou penzi věnovat lidem, kteří ji potřebují více. Ukázalo se však, že není tak jednoduché vypátrat, kdo by peníze potřeboval nejvíc. Někteří penzisté mohou mít např. vedlejší příjmy z restituovaného majetku. V této chvíli se proto hledají jak finanční podporovatelé tohoto záměru, tak i lidé, kteří budou takto obdarováni.

Je to smutné, říká Gott

Server iDnes.cz oslovil řadu lidí, kteří se do projektu mohli také zapojit, např. Jiřinu Bohdalovou, Helenu Vondráčkovou nebo Karla Gotta. Ten na Klímův nápad kývnul, ačkoli se mu zdá smutné, že seniory budou podporovat jiní senioři.

"Důchodci budou podporovat důchodce? Na jedné straně je to smutné, na druhé úsměvné, ale jako dobrý hudební odborář jsem připraven pomoci těm, kteří nemají to štěstí jako my. Ano, určitě do toho jdu," uvedl Karel Gott.

Zdroje: