Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Vrchní žalobkyně Bradáčová vyhodila tiskovou mluvčí. Víme proč

Vrchní žalobkyně Bradáčová vyhodila tiskovou mluvčí. Víme proč
zdroj: Profimedia

VÍME PRVNÍ Příchod Lenky Bradáčové na Vrchní státní zastupitelství v Praze s sebou přinesl i málokdy vídaný jev. Zatímco mnozí vysoce postavení se rádi ukrývají za hradbu svých tiskových oddělení, nová vrchní žalobkyně jde opačnou cestou. Zrušila dvě pracovní místa a se sdělovacími prostředky bude komunikovat sama.

Není to tak dlouho, co se pro ParlamentníListy.cz vyjadřovali odborníci pochvalně k mediálnímu vystupování nové vrchní státní zástupkyně v Praze Lenky Bradáčové. „Její vystupování je velice uvážlivé, každé vystoupení má hlavu a patu. Sebe samu se přitom nesnaží nějak moc prezentovat, je objektivní a myslím, že vystupuje přesně tak, jak by státní zástupce v médiích vystupovat měl,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Jiří Mikeš, lektor komunikace na Vysoké škole ekonomické.

„Lenka Bradáčová poprvé ze státních zástupců – kromě oficiálních představitelů jejich Unie – začala obhajovat svou práci, mluvit o úmyslech a prodávat své úspěchy. Vždyť také její bývalé státní zastupitelství v Ústeckém kraji má zdaleka největší úspěchy ze všech,“ přidal se pro ParlamentníListy.cz mediální odborník Karel Hvížďala.