Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Aktualizováno: Vrah z Kmetiněvsi opět stanul před soudem. Dostal tři roky za přepadení

Aktualizováno: Vrah z Kmetiněvsi opět stanul před soudem. Dostal tři roky za přepadení
Robin Pokorný (nyní Robert Prokopec) přepadl a oloupil návštěvníka heny v pražských Letňanech. Je známý jako vrah z Kmetiněvsi. | zdroj: Profimedia

Před deseti lety Robin Pokorný (nyní Robert Prokopec) brutálně zavraždil a znásilnil svoji spolužačku v Kmetiněvsi. Nyní stanul před soudem znovu, tentokrát kvůli loupežnému přepadení a "vyfasoval" tři roky natvrdo.

Trestu se tak oproti svému předchozímu hrůznému činu nevyhne. Obžaloba ho vinila z podílu na přepadení návštěvníka jedné z letňanských heren. Toho si údajně Pokorný vyhlédl společně se svým kamarádem Tomášem Stejskalem poté, co dotyčný vyhrál asi třináct tisíc korun na automatech. Pod záminkou odvozu na diskotéku v centru Prahy výherce vylákali do auta, kde na něho vytáhli zbraň a sebrali mu peněženku s celým vyhraným obnosem.

Na čtvrteční hlavní líčení přivedla Pokorného eskorta přímo z vazby, kam byl umístěn v dubnu, kdy jej kriminalisté dopadli. V tu dobu už navíc Pokornému běžela podmínka za okradení dědy jeho přítelkyně a újezd od nehody pod vlivem alkoholu a drog.

Během dopoledního přelíčení se Pokorný choval klidně a na svědky se výrazně usmíval. Neprojevil ani lítost nad spáchaným činem a vyloučil, že by loupež spáchal.

Poškozený se k soudu nedostavil

Druhý obžalovaný Tomáš Stejskal, který se už v minulosti s Pokorným podílel na krádežích, byl odsouzen ke 4,5 letům vězení.

Kvůli absenci poškozeného musela soudkyně dnešní stání přerušit do odpoledne.

Přehled kriminálních deliktů Robina Pokorného

Leden 2004: V Kmetiněvsi na Kladensku zabil a pak znásilnil spolužačku Báru. Po necelém roce ho prozradily vzorky DNA, které odevzdalo 700 mužů z okolí. Jako mladistvý se vyhnul kriminálu.
Listopad 2008 až září 2009: Měl být zavřený v diagnostickém ústavu v pražském Klíčově. Celkem třicetkrát ale utekl a mařil úřední rozhodnutí.
Leden 2011: Na pražském Žižkově se zúčastnil bitky, kde spolu s dalšími devíti kumpány zmlátili jiného muže.
Listopad 2011: V pražských Vysočanech se účastnil další bitky. Tentokrát s pěti kamarády.
Únor 2012: Byl vyšetřovaný jako podezřelý krádeže mobilního telefonu.
Srpen 2012: V Baru U Chuďase na pražském Proseku měl údajně někoho okrást o mobil a peníze.
Listopad 2012: Dopustil se výtržnosti, když v Praze na Proseku rozbil vchodové dveře.
Březen 2013: U obchodního domu na Proseku napadl pěstí jiného muže, který bránil ženu, kterou slovně napadal.
Červenec 2013: S přítelkyní Petrou okradl jejího dědu o 92 tisíc korun. Ten sice později zemřel. Letos v březnu udělil soud Robinovi podmínku. Na místo krádeže ho tehdy vezl kumpán Tomáš Stejskal.
Srpen 2013: V Doksech ujel od nehody. Policie ho vzápětí chytila opilého a údajně i pod vlivem drog. U soudu dostal letos v lednu podmínku.
Leden 2014: V herně se s kamarádem Tomášem Stejskalem domluvil, že okradou muže, který vyhrál na výherním automatu. Nalákali ho do auta a následně obrali o peněženku.

Zdroje:
Vlastní