Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Vláda má profil na Facebooku. Aby ho nezaložil někdo jiný

Vláda má profil na Facebooku. Aby ho nezaložil někdo jiný
zdroj: tisková zpráva

Od 19. ledna zprovoznil Úřad vlády svůj profil na Facebooku. Za jeho založením stojí Ivo Půr, který má na starosti celou internetovou prezentaci vlády.

„Byl to můj vlastní nápad. Facebook používám jako běžný uživatel už několik let, sleduji na něm Bílý dům a používám ho jako zdroj dalších informací,“ řekl Půr serveru ParlamentniListy.cz.

„S myšlenkou založit vládě profil na Facebooku jsem si pohrával už nějaký čas. Nedávno jsme v rámci redakční rady na tiskovém odboru řešili, jak předejít zakládání falešných stránek na Facebooku, a tak jsem navrhl, ať si vláda udělá svou vlastní.“

Stránku české vlády na Facebooku si prohlédněte ZDE

Na profilu úřadu vlády jsou k vidění fotografie z akcí, kterých se zúčastnil premiér. Mezi ně patří mimo jiné koncert na podporu Haiti či sekce „Momentky z jednání Jana Fischera s předsedy politických stran“. Dále zde Úřad vlády publikuje své tiskové zprávy. Profil má momentálně (k pátku 29. ledna) 219 fanoušků.

Možná přijde i premiér

„Profil spravuji já sám,“ říká Půr, „ale brzy bychom k němu měli přidělit člověka z tiskového odboru. Snažím se stránku aktualizovat alespoň jednou denně. Z akcí premiéra je až padesát fotografií za den, snažím se vybírat to, co je zajímavé.“

Na stránce vlády zatím chybí osobní texty premiéra Fischera či jiných členů vlády. „Bylo by ideální, kdyby premiér měl svůj Facebook a psal na něj svoje postřehy. Už jsem to doporučoval jeho tiskovému mluvčímu,“ doplňuje Půr.

Facebook stále roste

Facebook je nejoblíbenější sociální sítí v Česku. Určit zcela přesně počet jeho uživatelů v naší zemi není možné (některé profily mohou být falešné, více profilů může patřit jedné osobě atd.), ale odhaduje se na dva miliony. Jen za poslední půlrok se počet uživatelů Facebooku z Česka zdvojnásobil.

www.parlamentnilisty.cz