Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Vidím z ODS: Usilovně pracujeme na zvýšení životní úrovně

Vidím z ODS: Usilovně pracujeme na zvýšení životní úrovně
Jan Vidím | zdroj: Mediafax

Čtenáři ParlamentníchListů.cz osočili poslance Jana Vidíma z toho, že hlasoval pro zvýšení platů poslanců, a chtěli po něm vysvětlení. Nelíbí se jim, že jeho strana odmítá zvýšení minimální mzdy. Vidím se ale za ODS postavil a uvedl, že občanští demokraté ze všech sil pracují na zvýšení životní úrovně v České republice.

Vidím vysvětlil, že by zvýšení minimální mzdy vedlo k nárůstu nezaměstnanosti. „Opatření by se pak nejvíce dotklo těch nejzranitelnějších skupin obyvatel na pracovním trhu - osob s nízkou kvalifikací a zdravotně postižených,“ uvedl.

 

U minimální mzdy by mělo dojít ke sjednocení pohledu na její úroveň. Malé pracovní zkušenosti, nízký věk a ani invalidita nebudou důvody pro její snížení.

Zároveň chtěl ubezpečit, že občanští demokraté usilovně pracují na zvýšení životní úrovně obyvatel České republiky. Odkázal přitom na dokument Agenda 2014, kde je jedním z bodů zvýšení reálné mzdy.

Není to program, jen souhrn priorit

Další čtenář poukázal na článek o Milanu Mrázovi „To je komedie. Zlý a trochu netradiční výsměch ODSce“. Jako voliči ODS mu výsměch dokumentu Agenda 2014 přijde smutný. Vidím ale namítá, že se nejedná o ucelený volební program, nýbrž o souhrn priorit, kterých chce ODS do konce volebního období prosadit a dokončit.

„Souhlasím, že dodržování volebního programu je důležité, nicméně v případě koaličního vládnutí nejde vždy splnit všechny body,“ brání se Vidím.

Zdroje: