Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Válka o gaye zuří dál. To nečekal ani Hájek

Válka o gaye zuří dál. To nečekal ani Hájek
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Nebýt záštity, kterou nad akcí homosexuálů, leseb a transgender lidí převzal pražský primátor Bohuslav Svoboda, nevzbudila by určitě Prague Pride takové vášně.

Znesvářené strany obviňují jedna druhou z netolerance k odlišným názorům, po vyjádření prezidenta Václava Klause už se začíná ve všech pádech skloňovat slovo homosexualismus, který má být ideologií těch, kteří nevyznávají tradiční hodnoty.

Má jít o festival tolerance, který během pěti dnů nabídne program nejen gayům, lesbám a transgender lidem, ale také jejich rodinám, přátelům a spolupracovníkům, kteří se chtějí něco dozvědět a pobavit se. Navzdory svému poslání už akce Prague Pride dokázala vyvolat spoustu nesnášenlivosti především ve výrocích politiků, a to i z těch nejvyšších pater.

Zatímco rozhodnutí starosty Mětské části Praha 1 Oldřicha Lomeckého, jinak také prvního místostarosty České obce sokolské a člena TOP 09, prošlo takřka bez povšimnutí, tak stejný počin pražského primátora Bohuslava Svobody už vyvolal bouři. Rozhorlený vicekancléř Petr Hájek přes ParlamentníListy.cz dokonce Svobodu vyzval, aby opustil ODS, protože tato strana vyznává zcela jiné hodnoty.

Celý článek na ParlamentniListy.cz