Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Ultimátum VV nebere nikdo vážně. TOP 09, levice ani premiér

Ultimátum VV nebere nikdo vážně. TOP 09, levice ani premiér
zdroj: Mediafax

Vládní koalice se zmítá v největší krizi od doby svého vzniku. Poslední den v červnu vyprší ultimátum, které daly VV svým koaličním partnerům. A především TOP 09 už došla trpělivost. Nejvyšší představitelé opoziční ČSSD však příliš v rozpad koalice nevěří. A nejsou sami.

Sociální demokraté jsou přesvědčeni, že vláda udělá vše možné, aby se udržela u moci.

TOP 09 došla v neděli při jednání trpělivost. „Jednání považujeme za uzavřené. Nejmenší strana vznáší stále nové požadavky, to je těžké," řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. A stejný názor má i místopředseda Miroslav Kalousek, která již má neustálého vydírání prý dost.

Je to jen komedie

Přední politici sociální demokracie však Věcem veřejným a jejich ultimátům nevěří. Nechtějí ani komentovat, se kterými lídry koalice by byli ochotni jednat. Za jediné přijatelné řešení totiž sociální demokraté považují nové volby.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka nebere ultimáta Věcí veřejných, ani to, že TOP 09 došla trpělivost, vážně. Podle jeho názoru je strach vládní koalice z nových voleb obrovský. „Je to jen posté reprízovaná komedie. Všechny koaliční strany a zejména Věci veřejné se obávají toho, že by mohlo dojít k novým volbám. Strach z občanů vlastní země bude zřejmě ještě nějakou dobu držet vládní koalici pohromadě," řekl pro ParlamentníListy.cz Bohuslav Sobotka.

Celý článek na ParlamentniListy.cz