Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

U Bárty se loví poslanci-přeběhlíci. Odměna: Ministerská židle

U Bárty se loví poslanci-přeběhlíci. Odměna: Ministerská židle
zdroj: Mediafax

Jednomu z poslanců Věcí veřejných byla nabídnuta funkce ministra, pokud zběhne z mateřského poslaneckého klubu. ParlamentnímListům.cz to řekl předseda strany Radek John. Ten se neobává, že by se klub začal drolit. Za pravdu mu dávají i politologové.

"Snahy o námluvy s poslanci našeho klubu tu jsou, máme tam nabídku ministerské funkce, pokud jeden pan poslanec by přešel jinam. Tak jsme si řekli, že se budeme informovat o případných dalších nabídkách. A já myslím, že budou následovat další pokusy. Čili teď je to jedna ministerská funkce pro případného přeběhlíka," řekl ParlamentnímListům.cz. John.

Nerozpadneme se!

Připomeňme, že poslanecký klub véček dosud museli opustit tři poslanci, a to Kristýna Kočí, Stanislav Huml a Jaroslav Škárka. Pokud by ale chtěly vládnout ODS a TOP 09 bez véček, potřebují získat šest hlasů, aby takové vládě nemohla být vyslovena nedůvěra. Sedm hlasů je pak třeba, pokud taková vláda chce mít většinu 101 hlasů z dvousetčlenné sněmovny.

Radek John po úterním jednání poslaneckého klubu nicméně sebevědomě tvrdil, že rozpadu klubu se neobává. "Nálada byla velmi dobrá a bojovná. Ten klub se prostě rozhodl, že budeme bojovat, abychom byli plnohodnotnými partnery koalice. A rozhodně nedopustíme, aby strany, které byly propojeny s byznysem v minulosti mnohokrát, čehož výsledkem jsou předražené zakázky, tak aby nás tyto strany vychovávaly a snažily se nás zatlačit do kouta," prohlásil pro redakci dále John.

Celý článek na ParlamentniListy.cz