Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

TV Nova dostala facku z Hradu: Záměrně útočí na Zemana, nebylo to poprvé

TV Nova dostala facku z Hradu: Záměrně útočí na Zemana, nebylo to poprvé
Miloš Zeman | zdroj: Isifa.com

Televize Nova se ostře pustila do prezidenta Miloše Zemana. V nedělním pořadu Střepiny odvysílala obsáhlou reportáž, která měla mapovat Zemanových osmdesát dní ve funkci. Šlo však spíše o kritiku, která s objektivitou mnoho společného neměla. Proti jednoznačně negativnímu vyznění se pro ParlamentníListy.cz ohradil hradní kancléř Vratislav Mynář.

Reportáž pořadu Střepiny jen vyjmenovávala negativa, která jsou údajně s dosavadním působením Miloše Zemana na Hradě spojená. Mezi respondenty však dostali prostor pouze prezidentovi kritici.

Zeman prý dělá to, nedělá tamto a ještě…

Televize Nova prostřednictvím své reportáže ve Střepinách konstatovala, že Zeman prý evidentně občany a politiky stmelovat nebude, že chce rozhodovat o všem bez ohledu na Ústavu, že návrhem Livie Klausové na post slovenské velvyslankyně začal rozdávat trafiky, že jeho vystupování na zahraničních cestách budí rozpaky, že si kolíkuje mocenské hřiště, že jeho komunikace s politiky je nedůstojná a jeho hlavní myšlenkou prý je, že „stát jsem já“.

K podepření svých tezí si Nova jako respondenty do reportáže vybrala pouze Zemanovy kritiky. Politolog Jiří Pehe tam uvedl, že devadesát procent prezidentových návrhů jde mimo rámec ústavních pravomocí, Karel Schwarzenberg důrazně opakoval, že velvyslance navrhuje výlučně on jako ministr zahraničí a děkan Filosofické fakulty UK se zase rozhořčil nad přístupem ve věci profesury Martina C. Putny.

Zdroje: