Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Skoro zataženo

Topka má strach z Babiše. Nechala si udělat průzkum voličů ANO

Topka má strach z Babiše. Nechala si udělat průzkum voličů ANO
Andrej Babiš | zdroj: Isifa.com

Babišovo hnutí ANO je politicky nečitelné, nezakotvené, a nikdo neví, co od něj vlastně čekat- takové věty můžeme v posledních týdnech často slýchat od konkurentů československého miliardáře, zejména od tradičních politických stran. Průzkum mezi potenciálními voliči Andreje Babiše však ukázal, že na tom může být něco pravdy. Sami voliči se totiž neshodnou, kam by se hnutí mělo ubírat.

Průzkum si podle serveru Aktuálně.cz nechala provést TOP 09. Pro potřeby finiše volební kampaně si nechala zmapovat potenciální voliče hnutí, které je na pravici jejím přímým konkurentem. Ze sebraných čísel vyplynulo, že Babišovi voliči mají velmi rozdílné představy o tom, co by hnutí po úspěšných volbách mělo dělat, a dokonce i o tom, s kým by to mělo dělat.

Babiš chce do opozice

 

Agentura Focus Marketing & Social Research zjistila, že zatímco voliči zavedených stran mají na podobu příští vlády vyhraněné názory, sympatizanti hnutí ANO se neshodnou, zda by se strana měla orientovat spíše doleva, nebo doprava.

Nejvíce sympatizantů získala koalice Babišovců s ČSSD. Jenže hned v těsném závěsu je naopak spojenectví s pravicovými ODS a TOP 09. Objevila se i alternativa široké koalice s pravicí, lidovci a zelenými.

Sám Andrej Babiš k vyjasnění příliš nepřispívá. V České televizi na téma koaličních partnerů uvedl: „Líbí se nám KDU-ČSL, dneska mě kontaktovali Piráti.“ A v jednom internetovém chatu rovnou uvedl, že by jej lákala práce v opozici.

Zdroje: