Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Svoboda o kampani TOP 09: Buď mají billboardy za korunu, nebo lžou

Svoboda o kampani TOP 09: Buď mají billboardy za korunu, nebo lžou
zdroj: tisková zpráva

Podle předsedy lidovců Cyrila Svobody není možné, aby strana TOP 09 za zveřejněných třicet milionů korun vytvořila takovou kampaň, jakou aktuálně má.

Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda silně zapochyboval nad zveřejněnými výdaji za předvolební kampaň TOP 09.

"Dívám se na to jako občan. Jestliže kampaň ČSSD a ODS stála 200 milionů a TOP 09 tvrdí, že jejich kampaň stála 30 milionů, přitom byla stejně viditelná jako ČSSD a ODS, možná ještě víc, tak musí mít nějaké utajené peníze, musí lhát, nebo nevím," řekl Svoboda serveru ParlamentníListy.cz.

"My jsme na podzim dali 25 milionů a byli jsme sotva vidět," dodal šéf křesťanských demokratů.

Rozdíl pěti milionů korun mezi kampaní KDU-ČSL a TOP 09 je podle Svobody velmi podezřelý. "Možná mají reklamní agenturu, která jim dělá plakáty a billboardy za korunu, pak bych je poprosil o číslo, protože takovou agenturu bych chtěl mít taky."

Lidovci se zatím nerozhodli, kolik peněz do kampaně investují. Pracují prý s variantami 5, 10, 15 či 25 milionů korun. Pokud prezident Václav Klaus potvrdí termín voleb na konci května, ostrý start předvolební kampaně plánují na 8. dubna.

Kalousek: Svoboda nemá argumenty

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek v reakci na Svobodova slova prohlásil, že by si šéf lidovců měl prý hledět hlavně sám sebe. Svobodovy argumenty označil za nepodstatné.

"Vyjadřuji se pouze k důležitým věcem. Fascinuje mě, že pan Cyril Svoboda pět let nemluví o nikom jiném než o Miroslavu Kalouskovi, přestože Miroslav Kalousek už není členem jeho strany," řekl serveru Kalousek.

                                                                                                                               www.parlamentnilisty.cz