Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Sudetoněmecký landsmanšaft v Čechách. Stojí za ním antirudý Šinágl

Sudetoněmecký landsmanšaft v Čechách. Stojí za ním antirudý Šinágl
zdroj: Mediafax

Například zrušení Benešových dekretů si klade za cíl Sudetoněmecké krajanské sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, které v květnu zahájilo svojí činnost.

Stalo se tak po té, co byl zmocněnci jeho přípravného výboru doručen rozsudek Městského soudu v Praze, jímž tento soud zrušil rozhodnutí ministerstva vnitra o odmítnutí registrace spolku.

Mluvčím sdružení je aktivista Jan Šinágl, který proslul především pranýřováním všeho, co podle jeho názoru zavání komunismem či bezprávím v naší společnosti. Naposledy na sebe upozornil, když na pražském Výstavišti při oslavách 1. máje organizovaných KSČM vběhl při projevu předsedy strany Vojtěcha Filipa na pódium s vlajkou, která dávala rovnítko mezi symboly srpu s kladivem a hákovým křížem.

Po telefonu ne

Přestože už tehdy se Šinágl netajil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz svými sympatiemi k sudetským Němcům, odmítl pro redakci reagovat na dotaz, co vše si klade sdružení za cíl. „To je dost ošemetné téma a momentálně mám jiné starosti," reagoval Šinágl s tím, že nyní se intenzivně pracuje na přípravách činnosti sdružení a jeho webových stránkách.

„Tam dostanete odpovědi na všechny vaše otázky, ale nechtějte, abych vám odpovídal po telefonu na dost důležité otázky, kde bych nerad něco zapomněl, nebo řekl něco, co by vedlo k nějakému neporozumění," dodal pro ParlamentníListy.cz Šinágl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz