Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Sicilská mafie je online. Na Facebooku se chlubí svým luxusním životem

Sicilská mafie je online. Na Facebooku se chlubí svým luxusním životem
Sicilská mafie se pod falešnými jmény na Facebooku chlubí svým luxusním životem | zdroj: Facebook

Mladá generace sicilské mafie ukazuje na Facebooku záběry ze svého sladkého života, píše italský list L'Espresso. Mladí mafiáni jsou na sociální síti pod falešnými jmény, přesto tím ale porušili tradiční utajení. 

Na Facebooku se chlubí snímky s jachtami a luxusními automobily. Domenico Palazzotto, mafián z Palerma, například zveřejnil fotky, na kterých pojídá humry a zapíjí je šampaňským. Na dalších záběrech se projíždí limuzínou nebo se plaví na lodi. Na sociální síti rovněž napsal pár nevybíravých komentářů na adresu policie.

Právě policisty ale přítomnost mafiánů na Facebooku velmi zaujala. Doufají totiž, že díky sociálním sítím budou moct účinněji vystopovávat členy mafie.

Italští mafiáni se dosud snažili držet své životy v utajení. Členové mafie si vyměňovali informace pouze při osobním setkání nebo pomocí ručně psaných zašifrovaných vzkazů.

Cosa Nostra se objevila na Sicílii počátkem 19. století. O sto let později se rozrostla a získala mezinárodní formát. Čítala několik klanů a už tehdy měla pevnou hierarchickou strukturu. 

Zdroje:
L'Espresso