Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Rozklad kandidátky VV způsobil vstup nestraníků

Rozklad kandidátky VV způsobil vstup nestraníků
zdroj: tisková zpráva

Věci veřejné přišly v Praze 13 o jedenáct svých kandidátů do komunálek. Za jejich odstoupením stojí podle všeho pokus dnes už bývalého předsedy místního klubu Véček zařadit na kandidátku „své“ lidi bez posvěcení členů místní organizace strany. ParlamentníListy.cz získaly materiály, dokazující, že bývalý předseda postupoval proti vůli členské základny. Podle odstoupivších porušil i stranické stanovy.

Problém kandidátky VV v Praze 13 začíná dnem, kdy členové zdejšího klubu VV zjistili, že jejich předseda a zároveň lídr do komunálních voleb Kamil Regent zařadil na přední místa kandidátní listiny nestraníky, což ale s členskou základnou nekonzultoval.

Rozhodující je rychlost

"Lídři a pořadí kandidátů mělo být vybráno naší místní organizací. Poslala jsem proto panu Regentovi 4. srpna mail, abych se dozvěděla, jak se bude řešit pořadí na kandidátce. Odpověděl za dva dny, že mi to mailem sdělí o víkendu. V pondělí devátého v jednu hodinu v noci mi oznámil, že kandidátka bude podána ten samý den ráno. Bez projednání členskou základnou. Ve čtvrtek dvanáctého srpna proto proběhla mimořádná schůze klubu VV Prahy 13, kde jsme řádně odhlasovali změnu pořadí na kandidátce," nastínila pro ParlamentníListy.cz vývoj prvních dní kauzy místopředsedkyně Véček v Praze 13 Anna Pelikánová.

Celý článek na ParlamentniListy.cz