Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Rocky Škromach Balboa. Předvolební klip plný bezmoci

Rocky Škromach Balboa. Předvolební klip plný bezmoci
zdroj: tisková zpráva

Kandidát ČSSD do Senátu Zdeněk Škromach vyslal na veřejnost svůj předvolební klip plný utrpení. Těžká váha, za kterou se nynější poslanec sám označuje, s tím hodlá něco dělat, pokud bude zvolen.

„Tito lidé potřebují zastání" - tak se jmenuje klip, který Škromach zveřejnil na oficiálním kanálu ČSSD na YouTube a samozřejmě i na svém facebookovém profilu. 

Je o lidech, kterých se nejvíce dotknou plánované úspory ve zdravotnictví a sociálních škrtech. Škromach sám vystupuje jako „Těžká váha do senátu" a na videu hrozí boxerskými rukavice, čímž tak trochu připomíná "italského hřebce" z kultovního filmu Rocky Balboa.  

Ve Škromachově klipu hraje žena, které nemocnice odmítla nasadit léky, protože na ně nemá, pojišťovna je snad zaplatí příští rok. Klip pokračuje mužem ve slepeckých brýlých, ten musí čekat rok na operaci, aby viděl. Předseda národní rady osob se zdravotním postižením Jan Krása - další účastník klipu -  z invalidního vozíčku varuje, že zrušení sociálního příplatku zažene rodiny se zdravotně postiženými dětmi do chudoby. V tu chvíli si již Škromach zavazuje boxerky a poukazuje, že právě tito lidé potřebují zastání.

Celý článek na ParlamentniListy.cz