Dnes je čtvrtek 2. května 2024., Svátek má Zikmund
Počasí dnes 12°C Skoro zataženo

Pro fanoušky sci-fi, fantasy a hororu dnes v Praze začíná 5. ročník Comic-Conu

Pro fanoušky sci-fi, fantasy a hororu dnes v Praze začíná 5. ročník Comic-Conu
Hvězdné války, ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Pražské O2 universum ode dneška do 7. dubna hostí setkání fanoušků filmů, seriálů, komiksů nebo her se sci-fi, fantasy či hororovou tematikou Comic-Con Prague. Tuzemský festival popkultury, který se v metropoli koná popáté, letos slibuje větší prostory, čtyřtunovou sochu Všemocného Bowsera ze světa Super Maria postavenou z kostek Lega nebo slavné herecké tváře, mezi nimiž bude třeba Robert Patrick, který se proslavil rolí T-1000, hlavní záporné postavy ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování. Program obsahuje víc než pět stovek pořadů.

K již oznámeným jménům pořadatelé přidali Kevina Sorba, jehož proslavila role ve filmu Herkules a Amazonky nebo Michaela Ironsida, herce s více než 270 filmovými a televizními rolemi, mimo jiné ve filmech Top Gun, Total Recall, Terminator Salvation nebo Hvězdná pěchota. Poslední potvrzení hosté doplnili seznam jmen herců z Červeného trpaslíka, Star Wars, Hvězdné brány či Harry Pottera, ale i dalších kultovních děl. K nim patří například herec spojený se všemi epizodami Červeného trpaslíka Craig Charles nebo Patrick Duffy známý jako Bobby Ewing ze seriálu Dallas.

Program dále mimo jiné nabídne vystoupení Dany Drábové, která dokáže propojit informace o jaderné energii v souvislostech s komiksovým světem, nebo expozici Armády ČR. Již dříve pořadatelé pátého ročníku sdělili, že přijede britský herec Chris Barrie, rodným jménem Christopher Jonathan Brown, který se nejvíce proslavil ztvárněním role Arnolda Rimmera v kultovním seriálu Červený trpaslík. Na Comic-Con Prague se také znovu vrátí David Nykl, kanadský herec českého původu, dnes známý především jako Dr. Radek Zelenka z televizního seriálu Stargate Atlantis.

Loňský Comic-Con Prague, který se podobně jako ten předchozí konal v pražské hale O2 universum, navštívilo přes 20.000 lidí. První podobné setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih se konalo v USA v roce 1970.

Zdroje: