Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Pecková spustila lavinu. Senioři zvažují žaloby

Pecková spustila lavinu. Senioři zvažují žaloby
zdroj: Mediafax

Zřejmě to ani nečekala, ale její věty na adresu seniorů, vyslovené v závěru minulého týdne v Poslanecké sněmovně, rozvířily bouři. Vlna kritiky se tak na poslankyni TOP 09 a současně lékařku Gabrielu Peckovou valí ze všech stran. Někteří senioři dokonce hovoří o trestním oznámení. Jiné aktivity vyvíjí Svaz pacientů – vyzývá, aby pacienti Peckové zintenzivnili popis jejího hodnocení na internetu.

Ať se nám to líbí nebo ne, úsporná opatření pocítí v tomto případě ve svých peněženkách senioři, ale oni se tomu přizpůsobí. Já to vím, protože s nimi pracuji celý život. Mnozí se narodili za války a svůj život prožili v režimu, který jim žádné extra zbohatnutí nedovolil," pronesla ve sněmovně poslankyně TOP 09 Gabriela Pecková. A rázem proti sobě popudila stovky lidí. Jak se dalo čekat, hlavně opoziční politici toho náležitě využili.

„Tak se zdá, že pravice v boji s vlastními občany přitvrdila. Je až k nevíře, že do čela nejhrubšího cynismu se postavila lékařka, internistka a revmatoložka z Prahy 3, pětapadesátiletá Gabriela Pecková. Ten, kdo dosud nerozuměl hlavnímu heslu na webu TOP 09 hlásajícímu: Vaší důvěru bereme odpovědně víc, než si myslíte;  najednou pochopil, co tím ultrapravičáci mysleli,“ zveřejnil v pondělí v prohlášení prezident Svazu pacientů Luboš Olejár.