Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 9°C Zataženo

Okamura začal trestat novináře. Pozor! Článek obsahuje sprostá slova

Okamura začal trestat novináře. Pozor! Článek obsahuje sprostá slova
Tomio Okamura | zdroj: Profimedia

Na hrubý pytel hrubá záplata. Tímto příslovím se řídil senátor Tomio Okamura, když na svém facebookovém profilu zveřejnil e-mailové adresy novinářů, kteří o něm píší urážlivé články. Podle senátora s ním může každý polemizovat, ale nemá právo ho sprostě urážet. Pak se dotyčný redaktor nemůže divit, že mu to jeho příznivci v e-mailové korespondenci vrací.

Senátor Tomio Okamura není v politice příliš dlouho a možná i proto ho napadlo netradiční řešení, které by političní matadoři zřejmě nezvolili ani náhodou. Když o něm redaktor Reflexu Marek Stoniš napsal glosu, do jejíhož titulku si vybral zkomoleninu jeho jména z dřívější obálky Reflexu a svůj text nazval „Pitomio Okamura: Dva se perou, já se směju“, zveřejnil ji senátor na svém facebookovém profilu a uvedl nejen jméno autora, ale i jeho e-mailovou adresu.

Zahlcená e-mailová schránka novináře

Po třech dnech od zveřejnění glosy začal redaktorovi ve schránce přistávat od příznivců Tomia Okamury jeden sprostý e-mail za druhým. Nutno podotknout, že senátor za volební obvod zahrnující jižní část okresu Zlín má na svém facebookovém profilu více než 67 tisíc příznivců. „Tak mi nezbylo nic jiného, než mazat a mazat a čekat, až stoka vyschne a já budu mít od Úsvitu pokoj,“ konstatoval Marek Stoniš ve svém dalším textu na webu Reflex.cz, kde také zveřejnil nejpeprnější e-maily, které mu v této souvislosti přišly.

A příjemné čtení to vskutku nebylo. „Mrdko prodejná, měl by ses ohlížet, až někam půjdeš!“ nebo „Ty jedna vyjebaná kurvo! Kolik ti ty zkurvený strany (ČSSD, ODS, TOP 09) dávají za takový neskutečný sračky, co píšeš o hnutí Úsvit? Jediná strana, co zde v ČR chce něco změnit a ty ji pro pár podělaných peněz shazuješ jak Jidáš posranej!“ či „Chovej se slušně, ty hajzle!“

Každou lež a pomluvu napadne u soudu

Senátor Tomio Okamura k tomu uvádí, že měl na výběr buď mlčet a nechat si vše líbit, zdlouhavě a marně se soudit, nebo novinářům nastavit zrcadlo. „Vybral jsem si poslední dvě varianty. Tedy že každou lež a pomluvu napadnu u soudu. V tomto ohledu mi dělá analýzy dehonestujících nebo lživých textů a výstupů advokátka Klára Samková, která bude podávat mým jménem žaloby. A první soud se již blíží, je vydáno již i předběžné opatření,“ vysvětluje pro ParlamentníListy.cz svůj postup Tomio Okamura.

Zdroje: