Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

O víkendu bude polojasné podzimní počasí s trochou deště

O víkendu bude polojasné podzimní počasí s trochou deště
zdroj: Mediafax

Víkendové počasí bude znovu vpravdě podzimní. Teploty pokryjí velké rozmezí a mraky na obloze chvíli neposedí. Uvádí to alespoň Český hydrometeorologický ústav. 

Dnes odpoledne můžeme očekávat polojasno až oblačno, s teplotami něco málo přes čtrnáct stupňů, v maximu na východě však mohou dosáhnout až čísla jednadvacet. Ojediněle se mohou objevit přeháňky a vítr se bude prohánět rychlostí dva až šest metrů za sekundu. Chystáte-li se v dnešní svátek na hory, vězte, že se tam setkáte s jedenácti stupni Celsia.

V noci na sobotu se ochladí až k sedmi, na západě dokonce pěti stupňům. Vítr bude buď proměnlivý do třech metrů za vteřinu, nebo bude klidno.

Sobota bude skoro jasná až polojasná, ráno se, jak už to na podzim bývá, mohou vyskytnout mlhy či nízká oblačnost. Od jihozápadu pak bude postupně přibývat oblačnosti a zejména na jihu a východě republiky můžeme čekat déšť. K večeru však od západu začne oblačnosti opět ubývat. Teploty se budou nacházet v rozmezí patnácti a devatenácti stupňů.

Neděle naopak přeháňkami po poměrně teplé noci (osm až dvanáct stupňů) začne, ale postupně budou odcházet. Během dne se dostaneme až na polojasno a skoro jasno a třináct až sedmnáct na teploměru. Tento víkend to tedy bude opět pestré. Ne na draka, ale vpravdě podzimní.