Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Nýmandi, útočí Bobo na politiky. Měli jste komunisty zrušit a nedělat z nich premiéry

Nýmandi, útočí Bobo na politiky. Měli jste komunisty zrušit a nedělat z nich premiéry
zdroj: Mediafax

ROZHOVOR S přímou volbou prezidenta vypustili politici z lahve džina, říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz šéfka Suverenity Jana Bobošíková. Ta se obává, že lidé zvolí kandidáta, kterého jim podsunou média ve vleku velkých finančních skupin. Možná kandidátka na prezidentku také odmítla hysterická varování před návratem komunistů k moci.

Proč by Vás lidé měli volit v prezidentských volbách?

Protože mám ráda Českou republiku. Protože si myslím, že by Česká republika měla nadále existovat tak, jak nám ji zanechali naši předkové. A protože jsem připravená pro Českou republiku každodenně usilovně pracovat, a když bude třeba, tak se za ni i prát. Může to vypadat jako fráze, ale v dnešní době, když vidím, jak někteří politici ustupují nejrůznějším tlakům, unijním paktům, lobbistickým tlakům a mnohému dalšímu, tak jsem přesvědčena, že odvaha prát se za vlastní zemi a mít ji rád je důležitá.

To jsou věci, které se dnes bohužel moc nenosí a jsou často shazovány jako nedůležité.

Svoboda a demokracie v pojetí, jak ji známe my, je možná pouze na úrovni státního celku, nikoliv nadstátního celku. Jenom ve státním celku si člověk může ve svém jazyce přečíst volební program toho kterého politika. Pouze ve státním celku může za tím či oním politikem zajít a zeptat se ho, proč hlasoval pro to či ono. Z těchto důvodů si myslím, že je nutné pro svobodu a demokracii státní celky zachovat a je také nutné za to v dnešní době svým způsobem i bojovat a hlavně se za to nestydět. My přece musíme být hrdí na to, že jsme příslušníky nějakého státu s historií. Ne na všechno sice můžeme být pyšní, ale měli bychom nést dál to, co nám zanechali naši předkové.