Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Skoro zataženo

Novináři, pozor. Komunisté si zjišťují, kdo je bojkotuje

Novináři, pozor. Komunisté si zjišťují, kdo je bojkotuje
zdroj: tisková zpráva

Komunisté jsou znepokojeni tím, že je zejména soukromá média údajně bojkotují. Proto vítají aktivitu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Ta nedávno upozornila TV Prima na to, že KSČM chybí zejména v nedělní Partii moderátora Jana Punčocháře.

Další kroky vůči médiím strana zváží na základě podrobné analýzy, kterou si objednala.

Stížnost na Primu probrala Rada na svém posledním zasedání. Primě podle usnesení radních hrozí správní řízení, neboť porušuje zákon. Ten říká, že „v celku vysílaného programu nesmí být jednostranně zvýhodňována žádná politická strana nebo hnutí, popřípadě jejich názory nebo názory jednotlivých skupin veřejnosti, a to s přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém a společenském životě". Podle RRTV ale Prima zvýhodňuje čtveřici parlamentních stran ČSSD, ODS, VV a TOP 09 právě proti KSČM, která po čtyři měsíce od prosince 2010 do března 2011 nepozvala do Partie jediného politika KSČM.

Komunisté mají analýzu, zvažují další kroky

"Konečně se někdo zabývá tím, že soukromá média neplní povinnost podávat objektivní a vyvážené informace. A hojná účast lidí z VV a naopak neúčast komunistů v takových pořadech, to za neobjektivitu považujeme, protože náš volební výsledek byl mnohem lepší než zisk Věcí Veřejných, přesto jsou zástupci této strany v médiích zvýhodňování," řekl ParlamentnímListům.cz lídr KSČM Vojtěch Filip.

Celý článek na ParlamentniListy.cz