Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 15°C Polojasno

Ministerstvo práce nefunguje. Milion lidí může být bez peněz

Ministerstvo práce nefunguje. Milion lidí může být bez peněz
Jaromír Drábek. | zdroj: Mediafax

Bezkonkurenčně nejproblematičtějším rezortem v tomto volebním období se pod taktovkou TOP 09 stalo ministerstvo práce a sociálních věcí. Jeho předchozího šéfa Jaromíra Drábka označil prezident Miloš Zeman za vůbec nejhoršího ministra. Členka sociálního výboru Lenka Kohoutová přidává, že jde o ministerstvo v rozvalu a obává se kolapsu výplaty sociálních dávek.

Na máloco by tak sedlo známé rčení, pokud by se parafrázovalo do podoby: „Kam na ministerstvu práce šlápne představitel TOP 09, tam sto let tráva neroste“. Není se co divit, že prezident Miloš Zeman v nedělním pořadu Partie FTV Prima prohlásil, že bývalý šéf tohoto úřadu Jaromír Drábek byl jedním z nejhorších, ne-li zcela nejhorší ministr práce a sociálních věcí. „Kdyby nedělal nic, prospěl by zemi mnohem více než svými činy, které udělal, či přesněji řečeno spáchal,“ nebrala si hlava státu servítky při hodnocení exministra.

Za téměř tři roky fungování ministerstva práce a sociálních věcí pod vedením TOP 09 se „podařilo“ zavést nový systém vyplácení sociálních dávek, který se ale bude muset přestat používat pět měsíců od nabytí právní moci rozhodnutím Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, v němž se konstatuje porušení zákona při uzavření smlouvy s dodavatelem nového IT systému bez výběrového řízení. A druhým nejviditelnějším „úspěchem“ TOP 09 v tomto resortu je projekt sKaret, který se ukazuje být zcela k ničemu.

Ministerstvo práce je v absolutním rozvalu, hůře nefunguje žádné


Zdroje: