Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Master & Commander: Bidenův pes už pojedenácté někoho pokousal

Master & Commander: Bidenův pes už pojedenácté někoho pokousal
Joe Biden a jeho pes Commander | zdroj: Profimedia

Dvouletý německý ovčák amerického prezidenta Joea Bidena pokousal členku Tajné služby, tedy ochranky amerického prezidenta, informoval dnes zpravodajský web NBC News. Je to podle něj od října už jedenáctý případ, kdy prezidentův chlupatý mazlíček Commander někoho kousnul. Incident se podle mluvčího Tajné služby odehrál v pondělí večer a obětí byla uniformovaná příslušnice policejní složky této organizace, která pracuje v Bílém domě.

Mluvčí první dámy Jill Bidenové v úterním prohlášení zopakovala vyjádření svých kolegů, že „Bílý dům může být pro rodinné mazlíčky stresujícím prostředím“, a dodala, že Bidenovi se Commanderovi snaží pomoci, aby život v areálu prezidentského sídla lépe zvládal. „Prezident a první dáma jsou nesmírně vděční členům Tajné služby a zaměstnancům Bílého domu za všechno, co dělají pro jejich bezpečnost, pro bezpečnost jejich rodiny i celé země,“ dodala.

Commanderovo problémové chování se dostalo do širšího povědomí veřejnosti v červenci, kdy konzervativní organizace Judicial Watch zveřejnila bezmála 200 stran dlouhý záznam dokládající deset různě závažných případů pokousání, které se odehrály od ledna do října loňského roku. Při jednom z nahlášených incidentů v loňském roce byl podle dokumentů příslušník Tajné služby převezen do nemocnice poté, co ho Commander kousl do paže a stehna.

Bidenovi řešili podobný problém také se starším psem Majorem, který rovněž několikrát pokousal zaměstnance prezidentského úřadu. Psa nakonec prezidentský pár poslal k rodinným přátelům. Další pes amerického prezidenta, Champ, uhynul v červnu 2021 ve 13 letech. Commander byl dárkem od Bidenova bratra Jamese a jeho ženy a do Bílého domu přišel jako štěně v prosinci 2021. Kromě psa má prezidentský pár také mourovatou kočku Willow.

Zdroje: