Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Lobista Janoušek byl prý v kontaktu s vysokým úředníkem Cícerem

Lobista Janoušek byl prý v kontaktu s vysokým úředníkem Cícerem
zdroj: Profimedia

Pomalu ale jistě se veřejnost dozvídá, s kým vším byl v kontaktu vlivný pražský lobbista Roman Janoušek. Podle poslední zprávy serveru Insider se na výpisu podnikatelových telefonátů objevil také vysoce postavený úředník – šéf finančního a analytického útvaru ministerstva financí Milan Cícer. Miroslav Kalousek není touto zprávou ale nijak znepokojen a rozhodně jej na kobereček nepozve.

Po exprimátoru Pavlu Bémovi, poslanci Borisi Šťastnému, ministrech Petru Bendlovi a Aleši Řebíčkovi nebo třeba bývalém policejním prezidentu Vladislavu Husákovi se na seznamu telefonistů obviněného podnikatele objevil i šéf FAÚ Milan Cícer.

Podle výpisu telefonních hovorů bylo několik sms zpráv mezi Janouškem a Cícerem odesláno v průběhu září 2007. Oba muži si po telefonu pouze domlouvali schůzky. Deníku Insider se podařilo zpětně vypátrat číslo Cícerova služebního telefonu, které mu bylo přiděleno, když u policie pracoval jako šéf odboru daní a později dokonce jako náměstek protikorupční služby.

Oficiálně Cícer kontakty s Janouškem nepopřel. Ve vyjádření tvrdil, že nemůže mluvit o služebních povinnostech. Prý se jednalo o služební schůzky, o kterých sepsal standardní záznamy.