Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Lidovci by se rádi zbavili Svobody. Ten jel do Vatikánu

Lidovci by se rádi zbavili Svobody. Ten jel do Vatikánu
zdroj: tisková zpráva

KDU-ČSL se po nechtěném vystěhování z parlamentních lavic touží dostat zpět do vrcholové politiky. Nadcházející komunální volby můžou zafungovat jako odrazový můstek, nicméně strana se v současnou chvíli potýká s jiným problémem.

Bývalý předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda podle úřadující předsedkyně strany Michaely Šojdrové vážně poškozuje svojí aférou okolo domu v pražských Dejvicích jméno strany. Šojdrová opakovaně vyzývá Svobodu, aby dobrovolně vystoupil ze strany a vzdal se alespoň prozatímně členství.

,,Jsem na návštěvě Vatikánu a k dispozici budu až v pondělí," uvedl pro ParlamentníListy.cz Cyril Svoboda. Tlaky na pozastavení členství v každém případě významného politika KDU-ČSL pochopitelně sílí před komunálními volbami. ,, Bylo by to pro obě strany výhodné, kdyby Cyril pozastavil své členství do doby, než se vyjasní kauza okolo jeho domu," uvedla pro redakci předsedkyně Michaela Šojdrová.

,,Víte, na to z titulu mé funkce nemám pravomoc a považuji to za krajní řešení. Každopádně myslím, že jsem svými vystoupeními vyslala dost jasný signál k příslušné krajské organizaci, která bude celou aféru okolo Cyrila Svobody projednávat, ta tu pravomoc má," dodala Šojdrová, která rovněž doufá, že Svoboda vyjde straně vstříc.

Celý článek na ParlamentniListy.cz