Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Landa to přehnal: Čelí trestnímu oznámení kvůli útoku nožem

Landa to přehnal: Čelí trestnímu oznámení kvůli útoku nožem
Daniel Landa | zdroj: Mediafax

Zpěváka Daniela Landu nejspíš čekají problémy. Kvůli jeho proslovu při vyhlášení ankety Český slavík a také za napadení náhodných kolemjdoucích na pražském Vyšehradě za použití nože se na něj chystá podat trestní oznámení právník Jiří Vyvadil. Bývalý senátor je přitom překvapen, že se k nějaké aktivitě už dříve nerozhoupalo státní zastupitelství.

Při nedávném vyhlášení ankety Český slavík ohromil svým proslovem třetí v kategorii zpěvák Daniel Landa. Ještě ani pořádně rozruch kolem něj neutichl a už se dostaly na veřejnost informace o tom, že zpěvák, alias Žito 44, se popral na pražském Vyšehradě s náhodným kolemjdoucím a skupinku, co s ním byla, ohrožoval nožem.

„Chci podat trestní oznámení ohledně Daniela Landy, protože vidím, že státní zastupitelství vůbec nekoná. Přitom mělo konat okamžitě po večeru Českého slavíka. On zcela evidentně vyhrožoval části veřejnosti, už tam se podle mého názoru jednalo o přečin výtržnictví. A notabene byly tam i některé pochybnosti, do jaké míry nepropaguje některá hnutí, ono to bylo dáno tím jeho úborem, jakýmsi sklonem k fašismu,“ říká pro ParlamentníListy.cz právník a bývalý soudce Nejvyššího správního soudu Jiří Vyvadil.

Zdroje: