Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Kočí by se nebránila návratu k ´Véčkařům´. Jako Škárka

Kočí by se nebránila návratu k ´Véčkařům´. Jako Škárka
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Poslankyně Kristýna Kočí ParlamentnímListům.cz potvrdila, že se nebrání opětovnému návratu k Věcem veřejným. Staví se nyní k věci podobně jako druhý rebel a taktéž již vyloučený bývalý spolustraník Jaroslav Škárka.

Připustila také, že pokládá za dobé to, že Finančně analytický útvar ministerstva financí prošetřuje podivné transakce kolem Michala Babáka (VV).

"Je to správné. Doufám, že i policie vše důkladně prošetří, i když spojitost s mojí kauzou v tom nevidím. Po prošetření a prokázání pravdivosti mých obvinění a pakliže by to bylo přijato i ze strany Věcí veřejných, které by se demokratizovaly a očistily od praktik ABL, svůj návrat do strany opravdu nevylučuji, minimálně bych ho pečlivě zvažovala," řekla Kristýna Kočí ParlamentnímListům.cz.

To, do jaké míry je však její návrat reálný, se však odhadnout nedá. Zvlášť když se opět v rozhovoru pro časopis Týden pustila do ostré kritiky neformálního šéfa strany Víta Bárty i poměrů, které jí ve straně vadily. Nebylo to prý ale hned. "Některé věci mi přišly divné, ale věřila jsem Vítu Bártovi, že chce do politiky přinést nový styl," tvrdí mladá poslankyně, která teď místo práce ve sněmovně věnuje veškeré úsilí výslechům na policii.

Celý článek na ParlamentniListy.cz