Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Kam se vyplatí letět v roce 2022?

Kam se vyplatí letět v roce 2022?
zdroj: Tisková zpráva

Omezení v cestování postupně padají jako domečky z karet a letecké společnosti už se zase předhánějí v akčních nabídkách na levné lety do různých zajímavých destinací. Pojďme se podívat na destinace, kam se vyplatí letět nejvíc.

A jak levné letenky najít? Pokud se vám nechce procházet systémy jednotlivých dopravců, mrkněte na portál eSky.cz, kde najdete všechny nabídky na jednom místě.

Gaudího Barcelona
Metropole Katalánska patří mezi vůbec nejnavštěvovanější města v celé Evropě. Jedním z důvodů je poloha. Barcelona leží přímo u Středozemního moře a díky teplému podnebí sem lze cestovat v kteroukoliv roční dobu.
Pokud byste však jeli z Česka autem, utratili byste za benzín daleko víc než za letenky. Vždyť Barcelona je vzdálena nějakých 1700 kilometrů. Po cestě by vás tak čekaly minimálně dva noclehy.

Přímé vlaky do Barcelony pochopitelně z České republiky nevedou. V zahraničí je pak železniční doprava vcelku drahá a z přestupů by se vám mohla zamotat hlava. 

Nejlepší, nejrychlejší a nejlevnější je letět letadlem. Téměř po celý rok lze na trase Praha-Barcelona najít akční letenky kolem jedné tisícovky. Jen si to ověřte: https://www.esky.cz/letenky/0/0/ci/bcn/barcelona

A co vidět a neminout až přistanete v srdci Katalánska? Milovníci architektury zde najdou nejen originální stavby Antonia Gaudího. Slavný architekt zasvětil právě Barceloně celý svůj život. Když se na stáří zahleděl na svůj mistrovský klenot a dominantu města Sagradu Familiu, byl tak okouzlen, že neslyšel projíždějící tramvaj a pod jejími koly naleznul smrt.

Během - v horku poněkud únavném - objevování historických památek si můžete odskočit na některou z městských pláží. Je jich tu nespočet a dopravit se na spoustu z nich můžete i metrem. Tou nejznámější je Barceloneta, kdysi oceněna jako nejlepší městská pláž světa.

Fotbalový fanoušek si pak v Barceloně jistě najde cestu na slavný Camp Nou. Ikonický stadion má kapacitu téměř 100 tisíc míst. Pokud místní Blaugranas nehrají zrovna žádný zápas, stojí za prohlídku i samotná návštěva.
Barcelona je pak známá také svým bujarým nočním životem. Ani o hladu zde rozhodně nezůstanete. Jako přímořské město má Barcelona bohatou kuchyni na čerstvé mořské plody. Vyhlášené jsou pak místní trhy, kde nakoupíte čerstvé potraviny za levný peníz.

New York - město, které nikdy nespí
Nejlidnatější město Spojených států amerických, o kterém se ne nadarmo říká, že je to “město, které nikdy nespí”. Na ostrově Manhattan u východního pobřeží vyrostla metropole neomezených možností a odlišných kultur.
Pokud toužíte tohle multikulturní město poznat, z českých luhů a hájů lepší cesta než letadlem nevede. Teda pokud máte času nazbyt, šlo by to ještě lodí, ale…

Pryč jsou časy, kdy jste za zpáteční letenky do New Yorku museli vytáhnout minimálně dvacet tisíc. Dnes se již standardně dají sehnat v průměru okolo dvanácti tisíc korun. Pokud se však rozhlédnete i po okolních letištích jako jsou Vídeň, Mnichov či Krakov, v měsících leden až duben lze objevit letenky i za osm tisíc.

V New Yorku si každý turista přijde na své. Co byste však určitě neměli vynechat? Začněme výletem k bájné Soše Svobody, která má pro město důležitý historický význam. Za návštěvu stojí i výhled ze světoznámého mrakodrapu Empire State Building.

Zdroje:
Inzerce