Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Jiný kraj, jiný mrav. V Dánsku se za facku končí, pane Kalousku

Jiný kraj, jiný mrav. V Dánsku se za facku končí, pane Kalousku
zdroj: Profimedia

KOMENTÁŘ Učitelka z dánského města Fårevejle dostala vyhazov poté, co uštědřila jednomu z žáků facku za špatné chování v hodině, uvedl dnes internetový portál deníku Politiken. To je zajímavé například v souvislosti s tím, s jakou samozřejmostí v práci zůstává po své "výchovné" facce Miroslav Kalousek. Ve vztahu učitel-žák jde přitom o výchovu rozhodně více, než ve vztahu politik-občan. Jiný kraj, jiný mrav.

"Dala žákovi během školního vyučování facku, a to není v žádném případě v pořádku," řekl ředitel školy Frank Ørndrup Elzer.

"Celou episodu mně i kolegům vysvětlila, ale poté, co si promluvila se svým právníkem, své vysvětlení pozměnila na to, že před žákem pouze luskla prsty. Pro naši reputaci je velmi nešťastné mít učitelku, která neuhlídá svůj temperement, a takovou učitelku mít nemůžeme," uvedl dále.

Připomeneme-li si kauzu facky Miroslava Kalouska, který rovněž situaci, při níž zfackoval mladíka na ulici, popisoval jinak, než jak pak vypadala na uniklém videozáznamu, vyvolává to o naší kultuře mnoho otázek.