Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Je vám smutno? Přivezeme vám koťátko, nabízel americký Uber

Je vám smutno? Přivezeme vám koťátko, nabízel americký Uber
Uber dnes nabízel kontroverzní "rozvoz koťátek až do domu" (ilustrační snímek) | zdroj: ThinkStock

Americká alternativní taxislužba Uber během dnešního Národního dne koček nabízela ve Spojených státech a v Kanadě netradiční službu. Milovníkům koček nebo lidem, kteří se cítili smutně, osaměle či ve stresu přivezla skupinku koťat, se kterou si mohli na chvíli pohrát. Poněkud kontroverzní akce ale měla i charitativní podtext - "mazlící poplatek" šel na konto útulků, navíc několik koťat našlo nové majitele, píše britský server Telegraph.

Každý, kdo se pomocí aplikace přihlásil k "dodávce koťat", dostal čtvrt hodiny, po kterou se s nimi mohl tulit. A nejen s jedním zvířetem, ale hned se skupinkou koťat. Jen musel zaplatit 20dolarový "tulící poplatek", který společnost věnovala útulkům, z nichž zvířata pocházela. 

Netradiční akce pomohla oběma stranám - společnost si získala pozornost, útulky příspěvek a navíc si část zvířat najde nové majitele. Uber vycházel ze své únorové akce v Kanadě, kdy lidem přivážel k mazlení pro změnu štěňata.

"Právě tam jsme zjistili, jaký to mělo úspěch. Lidé strávili nějaký čas se zvířaty a některé z nich i adoptovali," řekla mluvčí kanadského Uberu Susie Heathová. 

Ochránci zvířat ale podobným akcím příliš nefandí. Ředitelka britské neziskové organizace PETA Mimi Bekhechiová například varovala, že k rozhodnutí adoptovat kotě patnáctiminutové mazlení rozhodně nestačí.  

 

 

Zdroje:
The Telegraph