Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Uber slibuje v Evropě 50 000 nových míst

Uber slibuje v Evropě 50 000 nových míst
Řidiče si lidé najdou prostřednictvím mobilní aplikace, která zároveň slouží jako taxametr a platební brána | zdroj: ThinkStock

Vedení společnosti Uber, která zajišťuje alternativní taxislužbu, slibuje v letošním roce v Evropě až 50 tisíc nových pracovních míst. Podle generálního ředitele a spoluzakladatele společnosti Travise Kalanicka k tomu mají pomoci nová partnerství s evropskými městy, uvedla BBC.

Projekt, který vznikl před čtyřmi lety, nyní funguje ve 250 městech po celém světě. Zejména v Evropě však naráží na protesty ze strany měst, úřadů a taxislužeb.

Firma se totiž neoznačuje za přepravní službu ani taxislužbu, pouze prostřednictvím aplikace zprostředkovává kontakt mezi zákazníky a řidiči. Podle Kalanicka je tak hlavním důvodem kritiky jeho firmy to, že se města snaží chránit zájmy zavedených a tradičních taxislužeb.

Tyto "nepřátelské" vztahy chce Kalanick v letošním roce zmírnit a zároveň navázat dohody s dalšími městy. "Uber se zavázal k vytvoření nových partnerství s evropskými městy. Ta s sebou přinést nejen inovace, ale i nabídku 50 tisíc pracovních míst v rámci Evropské unie," uvedl na tiskové konferenci v Mnichově.

Zavázal se k větší spolupráci s úřady, zejména těmi daňovými. Zároveň slíbil zajištění větší bezpečnosti zákazníků a častější kontroly řidičů.

Zdroje:
BBC