Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Janoušek vysvětluje, jak se "chodí do cukrárny"

Janoušek vysvětluje, jak se "chodí do cukrárny"
zdroj: Profimedia

V politicko – byznysové hantýrce se ustálilo během posledních let spojení „jít do cukrárny“. Podle vysvětlení časopisu Týden to ale není nic jiného, než zajít do kanceláře lobbisty Romana Janouška, která má sídlo v pražské Vodičkově ulici - v domě U Myšáka, kde sídlí i proslulá cukrárna.

Časopis Týden tuto informaci připomněl právě kvůli rozhovoru s Janouškem, který čeká na verdikt policie a soudu kvůli tomu, že nedávno svým autem srazil jednapadesátiletou Vietnamku.

Janoušek v rozhovoru pro časopis Týden prozradil, že velmi lituje toho, jakým způsobem autem srazil paní při svém nedávném incidentu s policií. „Nikdy jsem neměl tak strašné výčitky svědomí a opravdu upřímně a z hloubi duše toho lituji,“ svěřil se Týdnu.

Osobně se jí omluvím

V nejbližší době se ale prý ženě chce osobně omluvit a podívat se jí do očí, neboť ví, že jí ublížil. „Považuji to za správné a především slušné,“ uvedl k tomu. Také řekl: „Určitě ji chci odškodnit, ale vím, že žádné peníze nemůžou nahradit zdraví. A konkrétní forma nebo částka odškodnění? To opravdu zatím nemůžu nijak komentovat.“

Přiznal pak, že jednal zkratkovitě, ale to podle něj není omluva, snad jen vysvětlení, neboť byl prý víc než rok pod velkým tlakem.

„Představte si, že máte neustále v patách záhadná auta, před dům vám nějaká satirická cestovní kancelář vozí autobusy plné lidí, kteří si vás fotí jako na safari, média na vás pořádají hony, přečtete si, že jste satan, protože jste se se svým kamarádem bavil do telefonu. Přiznám se, že toho na mě bylo moc. A proto jsem se zachoval neskonale pitomě. Měl jsem se zachovat jinak, ale souhra všech dlouhodobých okolností vyústila v tenhle lapsus,“ zmínil na svou obranu.