Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 15°C Polojasno

Jandák: Do sněmovny nechodím, protože o blbostech nehlasuji

Jandák: Do sněmovny nechodím, protože o blbostech nehlasuji
zdroj: Mediafax

Poslanec ČSSD a stínový ministr kultury Vítězslav Jandák letos neprožívá zrovna bezproblémové Vánoce. Těší se na prvního vnoučka, kterého má jeho dcera, jež má rizikové těhotenství a zlomenou nohu, už porodit. Některými médii byl napaden jako líný poslanec nehlasující v parlamentu. A to není vše, bojí se také o osud občanů tohoto státu, protože jejich životní náklady brzy výrazně vzrostou.

Vítězslav Jandák už měl být dědečkem. Věří, že jeho dceru k porodu vyprovokuje to, že jej bulvár označil za největšího ulejváka mezi poslanci. Sám však odmítá, že by byl ve sněmovně nějakým ulejvákem. A pro to má i důkazy.

Pro to, že nehlasuje o zákonech, má Jandák své osobní důvody. Bohužel většinou jsou ty zákony tak blbé, že nemá cenu hlasovat ani pro, ani proti. Ta stupidita návrhů člověka uráží. Takže to, že se nezúčastňuji hlasování, je takový způsob mého osobního vzdoru. Prostě se tady spojily dvě věci-hlasování a docházka. Moji docházku si lze zkontrolovat a zjistit, že jsem ve sněmovně přítomen. Navíc lidé vidí, že se dost často zapojuji do diskuze, argumentuje pro ParlamentníListy.cz Jandák.

Mně navíc už mnoho lidí řeklo, že můj přístup k hlasování chápou. Doslova se vyjádřili, že ty zákony stojí za hovno, tak nemá cenu o nich hlasovat. A hlasovat proti nemá vůbec žádný význam, protože trojkoalice si je stejně schválí. Uvidíme, jak budou nezaměstnaní volit v budoucnu třeba TOP 09. Věřím, že lidé konečně procitnou a nebudou číst billboardy, ale volební programy, vyznává se politik.

Celý článek naleznete na ParlamentníListy.cz