Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Hájek s Dobešem se sešli nad sexuální výchovou. A notovali si

Hájek s Dobešem se sešli nad sexuální výchovou. A notovali si
zdroj: Mediafax

Minulý týden ve středu se sešel na ministerstvu školství šéf resortu Josef Dobeš s prezidentovým vicekancléřem Petrem Hájkem. Setkání proběhlo z iniciativy ministra, který ParlamentnímListům.cz prozradil některé podrobnosti.

„Já jsem o to setkání stál a inicioval jsem ho, protože jsem si přečetl článek pana vicekancléře, který v souvislosti se sexuální výchovou hovořil o zestátnění dětí. Bylo to velmi zajímavé, obohacující a příjemné setkání. Jeho myšlenky mě velmi zaujaly, protože jsou velmi osobité. My se nemusíme úplně stoprocentně shodovat, ale musím uznat, že pan vicekancléř je velmi inteligentní člověk s jasnými názory," řekl pro ParlamentníListy.cz ministr Dobeš.

„Mně se velmi líbil jeho imperativ, který vcelku beru za svůj, a to, že by škola v základních světonázorových otázkách měla být neutrální a měla by dávat žákům informace. Bylo by pak na samotných žácích, jak by si vybrali. Žáci by měli dostávat alternativy, ale ne jasná stanoviska na světonázorové otázky. To se mi strašně líbilo. A v čem se oba shodujeme je, že to výrazně posílí i rodinu," dodal Dobeš.

Dobeš se s Hájkem podle svých slov také shodl také v tom, že se v dnešní škole nepodávají informace v širších souvislostech, ale že se žákům dávají pouze data. „To bylo trošku více filozofování na téma školství. Pan vicekancléř je člověk, který má se mnou velmi blízký pohled a na tom setkání jsme myslím navázali velmi dobrý vztah a věřím, že to bylo obohacení i pro něho. Slíbili jsme si, že se budeme i nadále setkávat," uzavřel Dobeš.

Celý článek na ParlamentniListy.cz