Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Hájek: Oplzlá sexuální příručka pro žáky ZŠ vychází z bolševismu

Hájek: Oplzlá sexuální příručka pro žáky ZŠ vychází z bolševismu
zdroj: Mediafax

Prezidentův vicekancléř Petr Hájek se v MF Dnes ostře opřel do kontroverzní příručky ministerstva školství pro sexuální výchovu žáků základních škol a zkritizoval sexuální výchovu vůbec, protože ta podle něj náleží rodičům, ne státu.

Podle Hájka znamená sexuální výchova další krok k postupnému „zestátnění" dětí. Podle něho nejde o nic nového. „V doktríně ruských bolševiků, která se po převratu v roce 1948 stala i naší státní doktrínou, se také nezastíralo: Dítě patří státu, rodiče je mají pouze svěřeno do opatrování. Pokud výchova a péče nebyla „správná" a co je správné, určil stát, mohlo jim být kdykoli odebráno," napsal Hájek.

Současný trend v Evropské unii po přijetí Lisabonské smlouvy, které Hájek nazval převratem, je podle něj u nás stejný. Občanské svobody jsou dle viceprezidentova vicekancléře destruovány ve prospěch „povinných práv".

„Kde se taková práva berou, odkud pocházejí? To vědí jen soudruzi pokrokáři, kteří nám je zákony a vyhláškami nařizují - a berou nám tak krok za krokem naše přirozené svobody. Co je větší přirozenou svobodou než výchova dětí v rodině podle zkušeností, tradic či víry rodičů?" ptá se Hájek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz