Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Hájek: Havel je neomarxista a ČT prototypem svazáctví

Hájek: Havel je neomarxista a ČT prototypem svazáctví
zdroj: Mediafax

Vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek označil bývalého prezidenta Václava Havla za radikálního neomarxistu. Server ParlamentníListy.cz se ho dotázal proč a jak se to projevuje.

„Protože je radikální neomarxista. Poněkud to zjednoduším. Je vůdcem, nebo spíš symbolem, vůdcem už vlastně ani ne, určité ideologie, která poučená neúspěchem reálného komunismu, reálného socialismu se transformovala do radikálních hnutí, jako jsou zelení a podobně, které mají marxistickou podstatu. Proč, to je na delší analýzu, ale je to tak," odpověděl serveru ParlamentníListy.cz Hájek.

„Havlismus dnes představuje jedno křídlo snahy vytvořit světovou vládu - sen proletářů všech zemí. To je právě jedno křídlo a jeden ideový zdroj snahy vytvořit a ospravedlnit Nový světový řád. To je naprosto zřejmé. Havla nijak jinak než neomarxistu charakterizovat nelze. Ale je to pomocné vyjádření, protože marxismus je ve své podstatě mrtvý, ale nový marxismus, který vychází z obdobné ideologie, z obdobného vidění světa a navléká si nové barvy a nové svetry, nové masky, je zde a Havel je jedním z jeho čelných představitelů a čelných symbolů," dodal Hájek.

Neomarxistický havlismus podle Hájka také do značné míry ovládá mainstreamová média, především veřejnoprávní Českou televizi, kterou Hájek označil za skanzen bolševismu. „Počínaje obludnou organizací celé té věci přes neskutečný počet externích i interních zaměstnanců a celým jejím řízením po ideovou náplň jde prostě o skanzen bolševismu. Formy s obsahy obvykle často souvisí," řekl Hájek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz