Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Fanoušci dychtí po ostré reakci Johna. Ten odkázal na policii

Fanoušci dychtí po ostré reakci Johna. Ten odkázal na policii
zdroj: Mediafax

Byl to nejhlasitější předvolební bojovník proti korupci, předseda Věcí veřejných Radek John. Nyní je také ministr vnitra. Jeho fanoušci chtějí ostrou reakci na obvinění, že současný náměstek ministra financí Martin Barták si řekl o úplatek.

Radek John v pátek, po zveřejnění informace Mladé fronty Dnes, že si měl Martin Barták jako náměstek ministra obrany říci o několik milionů dolarů, aby vyřešil spory mezi firmami Tatra a Praga, poukázal na to, že nyní informace musí posoudit orgány činné v trestním řízení.

"V tuto chvíli nehodlám cokoliv předjímat či komentovat, ale deklaruji, že uvedená svědectví musí být prověřena orgány činnými v trestním řízení," reagoval jakožto ministr vnitra John s tím, že nehodlá vyvíjet jakékoliv politické tlaky na vyšetřování.

"Znovu opakuji, že nehodlám tolerovat sebemenší náznak jakýchkoliv politických tlaků či pokusů o ovlivnění vyšetřování. Sám nemohu a nebudu do policejního vyšetřování jakkoli vstupovat, nicméně zjistím-li v budoucnu, že došlo k jakémukoliv vměšování do vyšetřování, razantně z toho vyvodím konkrétní odpovědnost," dodal pak v oficiálním prohlášení resortu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz