Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Dusno na Hradě: Zeman se zlobí. A nejspíš bude dál vyhazovat

Dusno na Hradě: Zeman se zlobí. A nejspíš bude dál vyhazovat
Miloš Zeman | zdroj: isifa/MAFRA/David Neff

Mediální obraz prezidenta Miloše Zemana není nejlepší. Dnešní MF Dnes píše, že důvodem je i to, že si prezident s sebou na Hrad vzal nezkušené lidi. Pro nezvládání náročné pozice mluvčí prezidenta odvolal Zeman Hanu Burianovou.

 

Podle průzkumu, o kterém píše MF Dnes, hodnotí kladně prezidenta Miloše Zemana jen 15 procent občanů. Navíc prý ztrácí důvěru i v řadách vlastních voličů. Po devíti měsících ve funkci jeho mediální obraz není nejlepší. Na Hradě se prý chystají personální změny. Na tiskovém odboru už nepůsobí v roli tiskové mluvčí Hana Burianová.

Tuto stěžejní funkci prý Burianová nezvládala. „Telefony brala spíše omylem, na esemesky novinářům neodpovídala,“ píše MF Dnes o Burianové. Podle informací deníku o jejím odvolání rozhodl přímo Zeman a nahradil ji redaktorem Práva Jiřím Ovčáčkem. Ten teď bude muset zapracovat na zlepšení kontaktu Hradu s médii i s veřejností.

Deník rovněž píše o zprávách, které naznačují, že kancléře Vratislava Mynáře, kterému chybí zkušenosti na tuto funkci a také bezpečnostní prověrka, by mohl nahradit hradní protokolář Jindřich Forejt. S ním si prý Zeman velice dobře rozumí. Deník také uvádí, že v posledních týdnech, kdy se Zeman léčil v Lánech, jej právě Forejt navštěvoval nejčastěji. Vztahy Zemana s Mynářem prý ochladly.

Zdroje: