Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Divoký Sever je možné změnit na krásné Polabí, říká Bursík

Divoký Sever je možné změnit na krásné Polabí, říká Bursík
zdroj: tisková zpráva

Expředseda zelených Martin Bursík zahájil minulý týden kampaň v Ústeckém kraji. Přesto mu poslední průzkum agentury SC&C nevyšel a do Otázek Václava Moravce se v živé debatě s nejúspěšnějími lídry v regionu neutká. Jaké jsou ale podle něho nejzávěžnější témata kraje, se pokusily zjistit ParlamentníListy.cz.

Na autě, s nímž navštěvujete mítinky na Ústecku, se usmívá řada dětí, před nimi usměvavá tvář Martina Bursíka. To trochu připomíná kampaň ČSSD s Jiřím Paroubkem, to byl záměr?

Tak trochu ano, je to jistá parodie, ale my především potřebujeme říci, že to jsou naše děti. Jsou to děti kandidátů Strany zelených, já tam mám také dceru, Přemek Rabas tam má tři syny, Džamila Stehlíková tam má syna. My jsme tu zdejší kampaň postavili na skutečnosti, že v těchto volbách se rozhoduje o tom, v čem tato generace dětí bude žít. Kdyby se skutečně podařilo ČSSD, ODS a komunistům prolomit těžební limity a rozhodnout, že se bude těžit dalších sedm set milionů tun uhlí, tak to určí životní prostředí nejméně celé jedné generace.

 

Celý článek na ParlamentniListy.cz