Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

ČSSD dezinterpretuje skutečnost, tvrdí Zeman o kampani

ČSSD dezinterpretuje skutečnost, tvrdí Zeman o kampani
zdroj: tisková zpráva

Zeman se ohradil proti negativní kampani, kterou proti němu pomocí inzerce v ústeckém tisku vede ČSSD. Sociální demokraté podle něj úpravou fotky klamou občany.

Sociální demokracie v rámci negativní kampaně proti kandidatuře Miloše Zemana za Stranu práv občanů na Ústecku dává do novin inzerci, v které obviňuje Zemana z podpory Topolánkovy vlády, dělají si legraci z důvodu jeho kandidatury nebo se ho ptají, zda činnost strany zajišťuje Marek Dalík, přítel Mirka Topolánka.

Miloš Zeman ve čtvrtek v Litoměřicích při otevírání krajské kanceláře novinářům sdělil, že fotografie, na které si potřásá rukou s Mirkem Topolánkem a kterou ČSSD použila jako důkaz jeho spojenectví s ním, pochází z odborné konference, kde měli spolu s dalšími lidmi odbornou přednášku.

Zeman: Budeme podporovat rozumnou vládu a rozumné zákony

Otázky pokládané sociální demokracií označil Miloš Zeman za hloupé, ani na veřejných debatách s občany mu je prý nikdo nepokládá. Negativní kampaň je podle něj špatná cesta, proto SPO žádnou takovou vést nebude, bude pouze propagovat svůj program. "Špinavá kampaň svědčí o charakteru těch, kdo ji organizují," prohlásil.

Na jednom z inzerátů se ČSSD Zemana ptá, zda má kromě "neuhasitelné touhy po pomstě" ke kandidatuře ještě nějaký jiný důvod. Na to Zeman odpověděl, že kandidoval právě na opakované výzvy Jiřího Paroubka a také proto, že ho o to požádali lidé z místí SPO.

Lídr Ústeckého kraje dodal, že cílem strany je dostat se do sněmovny. SPO ale nechce uzavírat koalici s žádnou z politických stran a vyměnit svoji sílu za ministerská křesla. Hodlá prý podporovat vládu s rozumným programem a podporovat rozumné zákony.

www.parlamentnilisty.cz