Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Komentář: Co se určitě nestane v roce 2016

Komentář: Co se určitě nestane v roce 2016
V příštím roce se určitě nedočkáme třeba...pořadu Omlouvánky Miloše Zemana | zdroj: Profimedia

Nový rok je tady, profesionální futurologové oprašují věštecké koule a sypou z rukávů ty nejzaručenější prognózy. Jenže se jim občas stane, že se netrefí. Nebo se to stává spíš hodně často. Vlastně skoro pořád. Proto je lepší rovnou hádat, co se naopak vůbec nestane.

Omlouvánky Miloše Zemana

Ze všech českých prezidentů to pochopil až Miloš Zeman. Hovory z Lán byly typicky masarykovské, proto by každý další prezident měl vytvořit vlastní originální inscenaci. Samozřejmě, účel zůstává stejný - velebit český národ, hníst demokracii a svobodu jednotlivce. Prostě jinými slovy budovat českou pospolitost na určité kulturní úrovni.

Zeman ale zvolil originálnější cestu. Ví, že v době ovládané cynismem a apatií nemůžete mluvit o lásce mezi lidmi ve společnosti plné sobeckých jedinců a třídní nenávisti. Půdu pro zasévání semínek tolerance a dobrosrdečnosti si teprve musel připravit. Třeba tím, že několik let před tím zuráží kdekoho.

A pak už se konečně může začít omlouvat - každý týden ve stejný čas v pořadu Omlouvánky Miloše Zemana. Jako zahajovací téma zvolí pan prezident historické téma, třeba: "Patočka byl gentleman". Tento výrok potom bude vizuálně dominovat v úvodní znělce. Možná, že nakonec bude nutné z časových důvodů udělat Omlouvánky každý druhý den, aby během roku na nikoho uraženého nezapomněl.

Konečné řešení nezaměstnanosti

Potřebujete poradit ohledně ekonomické situace? Zajděte si do psychiatrické léčebny. Ne, vy blázni nejste, ale právě od nich si nechte poradit. Těžko se stane, že by se jejich prognózy minuly s realitou. Minimálně ne tolik jako na slovo vzatí ekonomičtí odborníci.

Není to vina ekonomů samotných, prostě jen globální kapitalismus funguje tak divoce a turbulentně, že dělat roční odhady, je jako tipovat množství a tvar vln na hladině Tichého oceánu na celý příští rok. A pokud někdo umí dělat ekonomické prognózy, neříká je ostatním. Lidé, kteří dokázali vydělat miliardy na akciových trzích, tuhle potřebu nemají.

Ale něco víme určitě. Skončí nezaměstnanost. Definitivně a jednou provždy. Protože to každý rok slibuje vláda. Tak proč by to v novém roce nemohlo konečně vyjít.

Nezávislá a objektivní média

Člověk se horko těžko brání úsměvu, když slyší někoho lamentovat nad tím, že všechna česká média vlastní banda miliardářů. Vždyť je to skvělé. Poslední drobečky mediálního koláče letos poctivě vyzobali pan Valenta a majitelé Penty. Nyní konečně nastala ideální příležitost, aby se média utkala v bitvě o vavříny za nejlepší žurnalistiku.

Když mají všechna česká média za svými zády bohaté filantropy, můžou zahodit za hlavu starosti o financování prostřednictvím inzerce, a tím pádem se přestat naprosto zajímat o čísla čtenosti a sledovanosti.

A neustále vzývané zlaté tele mediální objektivity? Bude jí nakonec tolik, až nám budou oči přecházet. Všichni oligarchové se budou držet vzájemně pod krkem, takže výsledná patová situace přinese zlatý věk českého tisku podobně, jako když největší celosvětový mít vládl v době, kdy na sebe kdekdo mířil jaderným arzenálem.

Babiš, Bakala a ostatní navíc dosáhli svého jmění poctivě, proto se nemusejí bát vzájemných útoků, které by je poškozovaly. Vědomí o vlastní cit nejlépe vystihuje legendární výrok Iva Valenty na adresu svého odsouzení za fotbalovou korupci: "Každej chlap má mít nějakej ten škraloup". K tomu jen dojdeme: ..a vlastní objektivní médium!

Česko upraví legislativu podle zákona šaría

Každý nový ministr spravedlnosti se dušuje, že konečně dokončí proměnu českého legislativního řádu. K čemu má taková proměna vlastně směřovat, je v demokracii evropského střihu přece jasné. Právo má být především jednoduché a každému srozumitelné. Nechceme nechat na sobě nadále parazitovat třídu právníků, kteří tyjí ze znalosti právnického ptydete.

Je zcela zřejmé, že jediným řešením je zavést právo šaría. Málokterému právnímu systému Češi tak dobře rozumějí. Vždyť internetové diskuze jsou plné rozborů jednotlivých pravidel na takové úrovni, že by nám imámové z Blízkého východu mohli jen tiše závidět.

Navíc se vyhneme hrozbě teroristického útoku ze strany radikálních islamistů. Proč by napadali stát, kde už mají šaríu? Naopak tak získáme vnější ochranu, která z nás udělá nedobytnou a bezpečnou tvrz.

A že zákon znovu zavede trest smrti, nebo useknutí ruky za krádež? Jen nakoukněte do internetových diskuzí a zjistíte, že český národ po ničem jiném netouží.

Pelta s Berbrem rezignují a Češi vyhrají celé Euro

Letos skončil všemocný Blatter, který navíc s sebou kolegiálně stáhl i někdejšího korunního prince světového fotbalu Michela Platiniho. V Česku se takto obětují i svazový šéf Pelta se svou pravou rukou, Romanem Berbrem. A proč tu udělají?

Nejen kvůli posledním aférám jako Berbrův vliv na rozhodčí, nebo Peltovo vlastnictví ligového Jablonce. Ve chvíli, kdy vypukne další skandál, ideálně odhalení korupce ve všech českých soutěžích, oba okamžitě rezignují. A na svazu zavládne chaos.

Přesně v takové situaci se nacházel i italských svaz před deseti roky a jeho podceňovaný národní mančaft nakonec vyhrál celé mistrovství světa. S touto vidinou chtějí Vrbovým hochům pomoci k vítězství vlastní obětí Pelta s Berbrem. Aspoň všichni pochopí, proč tak dlouho podporovali korupční praktiky v našem fotbale. I jim bude potom po právu patřit zlatá medaile a hymna We are the champions.

Zdroje:
Vlastní