Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Co se to stalo s Johnem, ptá se odborník

Co se to stalo s Johnem, ptá se odborník
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Analytik Břetislav Polách hodnotí nedělní vystoupení místopředsedy vlády a ministra vnitra Radka Johna. Podle jeho slov se partajní předseda očividně zlepšil. Co mu však chybí, to je spisovná čeština.

"Radek John se zlepšil o sto procent. Pokud si divák vybaví vystoupení, které měl například v komentovaných Událostech na ČT, o nichž se zmínil i Václav Moravec, jistě vidí tu změnu. John už není ten člověk s hlavou mezi rameny a pokrčenými zády, ale stává se z něho soupeř. Musím mu ovšem vytknout to, jakým způsobem mluví. Ale nemám na mysli fakta a uvádění nějakých případů, ale český jazyk. Slova jako "von" anebo koncovky "ej" jsou opravdu špatné."

Polách dále upozornil na skutečnost, že John, stejně jako Miroslav Kalousek, vnímá přítomnost kamer.

"Je patrné, že má za sebou deset let v televizi, protože on občas působí jako moderátor. Koukne se, kde je právě kamera a hned potom začne mluvit. Pokud hovoří a kamera míří na někoho jiného, v případě OVM to byl bývalý ministr vnitra Martin Pecina, tak mluvit přestane, podívá se po studiu a znovu začne, to bylo zajímavé. Když ale srovnávám s Kalouskem, tak jemu se ještě rovnat nemůže. Chybí mu ten nadhled a také vtip."

Celý článek na ParlamentniListy.cz