Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Chybí vám sport? Od těchto závodů neodtrhnete oči!

Chybí vám sport? Od těchto závodů neodtrhnete oči!
Dráha kopíruje okruh v Paříži, nechybí ani tribuny s diváky | zdroj: YouTube.com

Komu chybí adrenalin při sledování sportovních přenosů, neměl by si rozhodně nechat ujít videa se závody kuliček. Závody kopírují tratě i stáje Formule E, ale jsou možná ještě napínavější. Jen pozor, kuličková videa jsou návyková!

Závody skleněnek sice nejsou na internetu ničím novým, se zrušením prakticky všech sportovních soutěžích si ale získaly pozornost široké veřejnosti, ne jen fajnšmekrů. Zapomeňte na amatérské cvrnkání kuliček, dráhy jsou profesionálně postavené, vymakané do nejmenších detailů - ať už to jsou kulatí fanoušci na tribunách, trasy shodné s těmi skutečnými a dokonce na ně lze i sázet!

Do kuličkové podoby se změnily i závody Formule E. Pod názvem Marbula E na "pařížské trati" odstartovala soutěž, v níž závodí dvanáct skutečných týmů Formule E reprezentovaných kuličkami různých barev.

Šířka dráhy, náklony i stoupání dávají závodníkům spoustu příležitostí k předjíždění, takže čekejte napětí až do konce. A aby byl prožitek skutečně dokonalý, závod emotivně komentuje závodník Formule E Jack Nicholls.

Závody se budou do odvolání konat ve dny, kdy by se jely ty skutečné. Pařížský okruh už máme za sebou, na řadě je Velká cena Soulu.

zdroj: YouTube.com

Zdroje:
Vlastní