Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Bojím se těch mrtvých, proto to nevzdám, svěřil se emotivně Kubek

Bojím se těch mrtvých, proto to nevzdám, svěřil se emotivně Kubek
zdroj: tisková zpráva

Milan Kubek je ostrý hráč, přesvědčivý muž a tvrdí, že lékaři jsou líčeni jako hyeny a krvelačné bestie. Hodlá za ně ale bojovat i dál.

Rozhovor s Milanem Kubkem vedl exkluzivně pro ParlamentníListy.cz showman a moderátor pořadu Pressklub na rádiu Frekvence 1 Luboš Xaver Veselý.

Sešel jsem se prezidentem lékařů v recepci jednoho pražského hotelu pár okamžiků po jednání regionálních zástupců ČLK, v okamžiku kdy celkem vstřícně a v klidu mluvíme s panem Kubkem, přistoupil k našemu stolu jeden z účastníků jednání - zástupce regionu a pronesl: „Aha to je novinář. Tak s těma my se nebavíme." Vaše chyba, pánové...

V jaké fázi je akce Děkujeme, odcházíme?

Zatím nijak nedopadla, lékaři prokázali, že to myslí vážně. Zatím to vypadá tak, že bez dohody s těmi protestujícími lékaři nelze od 1. března zajistit lékařskou péči, a to ani akutní. Jednání s panem Hegerem mě trochu zchladilo, protože jsem ze strany ministra neviděl snahu se dohodnout. On nám minulý pátek předložil určitý slib, který zdaleka nebyl splněním těch požadavků, se kterými lékaři tu akci zahájili, ale byl to rozhodně vstřícný krok. Já jsem byl ochoten toto prosazovat jako přijatelný kompromis.

Více na parlamentnilisty.cz