Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Skoro zataženo

Tůma: Já s Kalouskem u privatizace Becherovky? Pitomost

Tůma: Já s Kalouskem u privatizace Becherovky? Pitomost
zdroj: tisková zpráva

Petr Žantovský ve svém komentáři pro Český rozhlas uvedl, že bývalý guvernér ČNB a kandidát TOP 09 na pražského primátora Zdeněk Tůma je dávným spoluhráčem Miroslava Kalouska a že v době, kdy se privatizovala karlovarská Becherovka, u toho oba byli...

Tůma měl být u privatizace za investiční firmu Patria a Kalousek za stát. A třetím v „partě“ prý tehdy byl Karel Schwarzenberg. Zdeňka Tůmu požádal server ParlamentniListy.cz o reakci.

„Já jsem v zásadě nakonec rád, když čtu takovéto komentáře, protože to opravdu jenom indikuje fakt, že na mě nikdo nenašel nic špatného, protože tohle jsou úplné pitomosti. Já jsem byl v Patrii hlavní ekonom, já jsem s transakcemi neměl nic společného. O Becherovce jenom vím, že kolegové z korporátu měli radost, že se jim podařilo dotáhnout transakci. Takže jediné společné s tím mám, že jsem byl v té době v Patrii. V té době jsem pana Schwarzenberga vůbec nepotkal," řekl serveru Zdeněk Tůma.

S Bakalou jsme kamarádi

„Jinak ale samozřejmě s panem Schwarzenbergem se známe dlouho, ale spíše v osobní rovině. Žádnou transakci jsme spolu nikdy nedělali. Že oba máme společného kamaráda Zdeňka Bakalu, je prostě fakt. Je mi padesát a za svůj život jsem potkal spoustu lidí a s některými z nich se znám lépe a s některými hůře. Se Zdeňkem jsem dělal před patnácti lety. Tečka. Mezi tím jsem dělal spoustu věcí," dodal Tůma.

Celý článek na ParlamentniListy.cz