Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Oblačno

Poteče krev? Radikální odboráři prý trénovali, jak vyvolat bitku

Poteče krev? Radikální odboráři prý trénovali, jak vyvolat bitku
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Nechcete se zítra při blokádách přimotat do rvačky? Pak se jim radši velkým obloukem vyhněte. Podle ParlamentníchListů.cz někteří radikální příznivci stávky nacvičovali ve středu potyčky s policií. Důvod? Údajně touha vyvolat konflikt, který se obrátí proti vládě.

Pokud se naplní scénář, který podle informací serveru nacvičovali radikální příznivci stávky, pak se zítra před ministerstvem financí může strhnout pořádná mela. ParlamentnímListům.cz to řekl jeden z vysoce postavených odborářů.

Někdo se chce rvát?

"Já jsem tuto informaci také zaslechl. Proto jsme požádali pana primátora Prahy Bohuslava Svobodu aby nasadil městskou policii s tím, že pokud tyto provokatéry objevíme, aby byli zadrženi a řádně potrestáni," řekl ParlamentnímListům.cz Bohumír Dufek, předseda Asociace samostatných odborů (ASO).

Pro ministra financí Miroslava Kalouska šlo o informaci, kterou slyšel poprvé. „A to má organizovat kdo? To je normální pitomost," reagoval Kalousek. „Já pevně doufám, že nebude nikdo blbnout jako v Řecku a chystat nějaké provokace. Jedině co můžu brát jako provokaci je, že zítra budou někteří odboráři na golfu," uzavřel šéf státní kas se smíchem.

Celý článek na ParlamentniListy.cz